Ђукић: Све учињено да у “Рибникару” не буде било каквог инцидента

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Школа и Министарство унутрашњих послова су учинили све да се не догоди било какав инцидент, рекла је министарка просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас поводом тога што је у ранцу ученика ОШ “Владислав Рибникар” пронађен нож

У изјави новинарима послије посјете школи, министарка је рекла да је очекивано да су послије ове информације ученици “Рибникара” и њихови родитељи додатно узнемирени, с обзиром на трагични догађај који се десио 3. маја прошле године. 

На питање да ли су ученици напустили наставу, министарка је одговорила да велика већина није, те да нису ни били свесни шта се догодило.  
“Радимо на томе да школа нормално настави да ради, а о свему ономе што додатно буде предузето бићете накнадно обавештени”, рекла је Ђукић Дејановић.

Она је додала да полиција води истрагу, а да ће школа у оквиру својих надлежности спровести прописане мере у односу на све ученике “Рибникара” које је ова ситуација додатно узнемирила и којима је, како је навела,  потребна подршка да превазиђу осећај несигурности, саопштило је ресорно министарство.

Такође је нагласила да ова ситуација и начин на који су реаговали ученици и школски полицајац, показује колико је важна превентива, едукација о заштити од насиља и колико су важна јасна правила поступања у оваквим ситуацијама и додала да се настава у поподневној смени уобичајено реализује.

На питање новинара да ли су ученици напустили наставу, министарка је одговорила да велика већина није, те да нису ни били свесни шта се догодило.  
“Радимо на томе да школа нормално настави да ради”, рекла је Ђукић Дејановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана