Đukić: Sve učinjeno da u “Ribnikaru” ne bude bilo kakvog incidenta

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Škola i Ministarstvo unutrašnjih poslova su učinili sve da se ne dogodi bilo kakav incident, rekla je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas povodom toga što je u rancu učenika OŠ “Vladislav Ribnikar” pronađen nož

U izjavi novinarima poslije posjete školi, ministarka je rekla da je očekivano da su poslije ove informacije učenici “Ribnikara” i njihovi roditelji dodatno uznemireni, s obzirom na tragični događaj koji se desio 3. maja prošle godine. 

Na pitanje da li su učenici napustili nastavu, ministarka je odgovorila da velika većina nije, te da nisu ni bili svesni šta se dogodilo.  
“Radimo na tome da škola normalno nastavi da radi, a o svemu onome što dodatno bude preduzeto bićete naknadno obavešteni”, rekla je Đukić Dejanović.

Ona je dodala da policija vodi istragu, a da će škola u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mere u odnosu na sve učenike “Ribnikara” koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je, kako je navela,  potrebna podrška da prevaziđu osećaj nesigurnosti, saopštilo je resorno ministarstvo.

Takođe je naglasila da ova situacija i način na koji su reagovali učenici i školski policajac, pokazuje koliko je važna preventiva, edukacija o zaštiti od nasilja i koliko su važna jasna pravila postupanja u ovakvim situacijama i dodala da se nastava u popodnevnoj smeni uobičajeno realizuje.

Na pitanje novinara da li su učenici napustili nastavu, ministarka je odgovorila da velika većina nije, te da nisu ni bili svesni šta se dogodilo.  
“Radimo na tome da škola normalno nastavi da radi”, rekla je Đukić Dejanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana