Ђилас предложио Поноша за предсjедничког кандидата на изборима

Танјуг
Foto: Архива

НОВИ САД- Главни одбор странке Странка слободе и правде који је одржао сједницу у Новом Саду донио је одлуку да партнерима у опозицији предложи да подрже Здравка Поноша као заједничког кандидата на предсједничким изборима, а потпредсједницу странке Маринику Тепић за носиоца листе на парламентарним изборима.

"Вјерујем да Здравко Понош може да побиједи Александра Вучића", рекао је предсједник ССП Драган Ђилас новинарима послије састанка Главног одбора који је био затворен за медије.

Он је изразио увјерење да Понош може да помогне да, како је рекао, Србија оздрави.

"Показао је много пута да је частан и поштен човјек са успјешном каријером. Он је човјек за кога сам убијеђен да никад не би прекршио законе и Устав Србије. Знам да је частан човек, сарађивао сам са њим, вјерујем у његово поштење, врхунско образовање, радно искуство, такмичарску борбеност, војничку дисциплну и патриотизам. Све су то особине које га чине правом особом да побиједи, рекао је Ђилас.

Образлажући разлоге због којих је Тепић заслужила да буде носилац листе на парламентарним изборима Ђилас је рекао да се она за ту позицију" изборила бескомпромисном борбом против корупције и криминала откривајући највеће афере ове власти, својом борбом за правду, за права свих угрожених људи, али и обилазећи сваки дио у Србији гдје је власт угрожавала земљу и воду и ваздух".

Ђилас сматра да Тепић ужива велики углед међу грађанима Србије, да је најпопуларнија политичарка и да је он поносан што ће листу "Уједињене Србије" предводити храбра Мариника Тепић из наше странке, рекао је Ђилас.

Није расправљано о томе кога ће ССП предложити за носиоца опозиционе листе на изборима у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана