Đilas predložio Ponoša za predsjedničkog kandidata na izborima

Tanjug
Foto: Arhiva

NOVI SAD- Glavni odbor stranke Stranka slobode i pravde koji je održao sjednicu u Novom Sadu donio je odluku da partnerima u opoziciji predloži da podrže Zdravka Ponoša kao zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima, a potpredsjednicu stranke Mariniku Tepić za nosioca liste na parlamentarnim izborima.

"Vjerujem da Zdravko Ponoš može da pobijedi Aleksandra Vučića", rekao je predsjednik SSP Dragan Đilas novinarima poslije sastanka Glavnog odbora koji je bio zatvoren za medije.

On je izrazio uvjerenje da Ponoš može da pomogne da, kako je rekao, Srbija ozdravi.

"Pokazao je mnogo puta da je častan i pošten čovjek sa uspješnom karijerom. On je čovjek za koga sam ubijeđen da nikad ne bi prekršio zakone i Ustav Srbije. Znam da je častan čovek, sarađivao sam sa njim, vjerujem u njegovo poštenje, vrhunsko obrazovanje, radno iskustvo, takmičarsku borbenost, vojničku disciplnu i patriotizam. Sve su to osobine koje ga čine pravom osobom da pobijedi, rekao je Đilas.

Obrazlažući razloge zbog kojih je Tepić zaslužila da bude nosilac liste na parlamentarnim izborima Đilas je rekao da se ona za tu poziciju" izborila beskompromisnom borbom protiv korupcije i kriminala otkrivajući najveće afere ove vlasti, svojom borbom za pravdu, za prava svih ugroženih ljudi, ali i obilazeći svaki dio u Srbiji gdje je vlast ugrožavala zemlju i vodu i vazduh".

Đilas smatra da Tepić uživa veliki ugled među građanima Srbije, da je najpopularnija političarka i da je on ponosan što će listu "Ujedinjene Srbije" predvoditi hrabra Marinika Tepić iz naše stranke, rekao je Đilas.

Nije raspravljano o tome koga će SSP predložiti za nosioca opozicione liste na izborima u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana