Ђаци искључени из школе у Трстенику: Усвојен приједлог Наставничког вијећа

Танјуг
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД, ТРСТЕНИК- Двојица ђака М. М. (18) и Н. Ж (17) из Техничке школе у Трстенику, учесници насиља над професорком енглеског, искључена су из школе, преносе медији и додају да су рјешења о тој одлуци послата родитељима.

Танјугу је у школи само речено да је процес у току, а ресорно Министарство још нема потврду из Трстеника о одлуци директора Милана Глиџића да усвоји приједлог Наставничког већа о искључењу двојице од тројице учесника напада на наставницу.

Рјешењем је, како наводе медији, верификована одлука Наставничког вијећа које се изјаснило да двојица ученика буди искључена из школе. Трећи ученик је прије гласавања Вијећа, поднио захтјев за исписивање из школе, па одлука није могла да се односи и на њега.

Како је објављено на ФБ страници школе, Наставничко вијеће је више пута осудило сваки вид насиља, па и на сједници одржаној 23. новембра.

"Поводом насиља у Техничкој школи, при чему је извршено физичко, психичко и дигитално насиље над нашом колегиницом одржана је седница Наставничког већа на којој је једногасно усвојен предлог члана Наставничког да се изгласа искључење из школе за двојицу ученика", навео је Колетив школе и додао након усвајања приједога предстоји верификација одлуке.

Медији преносе да је директор школе саопштио да је "поводом насиља у Техничкој школи Трстеник, - физичког, психичког и дигиталног над њиховом колегиницом, двојици ученика изречена мјера искључења из школе". 

"Решења о искључењу су у уторак 29. новембра послата родитељима ученика", навео је дикретор, преносе медији.

Снимак малтретирања професорке који је направио један од те тројице ђака појавио се на друштвеним мрежама, а на њему се види како јој један измиче столицу, због чега она пада на под учионице, док други снимају и гласно се смију. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана