Đaci isključeni iz škole u Trsteniku: Usvojen prijedlog Nastavničkog vijeća

Tanjug
Foto: Printskrin

BEOGRAD, TRSTENIK- Dvojica đaka M. M. (18) i N. Ž (17) iz Tehničke škole u Trsteniku, učesnici nasilja nad profesorkom engleskog, isključena su iz škole, prenose mediji i dodaju da su rješenja o toj odluci poslata roditeljima.

Tanjugu je u školi samo rečeno da je proces u toku, a resorno Ministarstvo još nema potvrdu iz Trstenika o odluci direktora Milana Glidžića da usvoji prijedlog Nastavničkog veća o isključenju dvojice od trojice učesnika napada na nastavnicu.

Rješenjem je, kako navode mediji, verifikovana odluka Nastavničkog vijeća koje se izjasnilo da dvojica učenika budi isključena iz škole. Treći učenik je prije glasavanja Vijeća, podnio zahtjev za ispisivanje iz škole, pa odluka nije mogla da se odnosi i na njega.

Kako je objavljeno na FB stranici škole, Nastavničko vijeće je više puta osudilo svaki vid nasilja, pa i na sjednici održanoj 23. novembra.

"Povodom nasilja u Tehničkoj školi, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom održana je sednica Nastavničkog veća na kojoj je jednogasno usvojen predlog člana Nastavničkog da se izglasa isključenje iz škole za dvojicu učenika", naveo je Koletiv škole i dodao nakon usvajanja prijedoga predstoji verifikacija odluke.

Mediji prenose da je direktor škole saopštio da je "povodom nasilja u Tehničkoj školi Trstenik, - fizičkog, psihičkog i digitalnog nad njihovom koleginicom, dvojici učenika izrečena mjera isključenja iz škole". 

"Rešenja o isključenju su u utorak 29. novembra poslata roditeljima učenika", naveo je dikretor, prenose mediji.

Snimak maltretiranja profesorke koji je napravio jedan od te trojice đaka pojavio se na društvenim mrežama, a na njemu se vidi kako joj jedan izmiče stolicu, zbog čega ona pada na pod učionice, dok drugi snimaju i glasno se smiju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana