Дио родитеља убијене дјеце у Рибникару стигли испред Владе

Танјуг
Дио родитеља убијене дјеце у Рибникару стигли испред Владе

БЕОГРАД - Дио родитеља чије су дјеца убијена у масакру 3. маја у Основној школи Владислав Рибникар и родитељи који их подржавају стигао је испред Владе Србије гјде су око улаза у зграду залијепили поруке "Трећи мај и даље траје".

Како је за Тањуг изјавио Бранко Анђелковић родитељи нису имали намјеру да их било ко у влади прими, ноирти је то био њихов захтјев, само очекују да се исправе грешке направљене после 3. маја.

"Није поента у меморијалном центру, ми имамо где да се сећамо, то би требало да се уради због друштва и сећања на убијену децу", рекао је он.

Након тога родитељи су се разишли. Претходно су се родитељи окупили испред школе незадовољни тиме што није донета никаква одлука о меморијализацији. Дио родитеља покренуо је иницијативу да школа постане Меморијални центар, док је други дио става да се само учионица и њен прилаз меморијализују.

Како је за Тањуг изјавио један од родитеља чије дјете иде у трећи разред Основне школе Владислав Рибникар Жарко Цвејић, родитељи протестују и због одлуке Савјета родитеља да Бранко Анђелковић, отац убијене Маре, не буде изабран у школски одбор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана