Dio roditelja ubijene djece u Ribnikaru stigli ispred Vlade

Tanjug
Dio roditelja ubijene djece u Ribnikaru stigli ispred Vlade

BEOGRAD - Dio roditelja čije su djeca ubijena u masakru 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i roditelji koji ih podržavaju stigao je ispred Vlade Srbije gjde su oko ulaza u zgradu zalijepili poruke "Treći maj i dalje traje".

Kako je za Tanjug izjavio Branko Anđelković roditelji nisu imali namjeru da ih bilo ko u vladi primi, noirti je to bio njihov zahtjev, samo očekuju da se isprave greške napravljene posle 3. maja.

"Nije poenta u memorijalnom centru, mi imamo gde da se sećamo, to bi trebalo da se uradi zbog društva i sećanja na ubijenu decu", rekao je on.

Nakon toga roditelji su se razišli. Prethodno su se roditelji okupili ispred škole nezadovoljni time što nije doneta nikakva odluka o memorijalizaciji. Dio roditelja pokrenuo je inicijativu da škola postane Memorijalni centar, dok je drugi dio stava da se samo učionica i njen prilaz memorijalizuju.

Kako je za Tanjug izjavio jedan od roditelja čije djete ide u treći razred Osnovne škole Vladislav Ribnikar Žarko Cvejić, roditelji protestuju i zbog odluke Savjeta roditelja da Branko Anđelković, otac ubijene Mare, ne bude izabran u školski odbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana