Дарија Кисић Тепавчевић: Вакцинисаћу се против грипа и против ковида када набавимо вакцину

Танјуг
Дарија Кисић Тепавчевић: Вакцинисаћу се против грипа и против ковида када набавимо вакцину

БЕОГРАД – Српски епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић још једном је поновила да не сматра казне нужним како би грађани Србије поштовали новопрописане мјере.

- То је дефинисано Законом о заштити становништва од заразних болести. То је крајна инстанца, али не треба да размишљамо на тај начин, зар није највећа казна да се неко разболи - рекла је Кисић Тепавчевић.

Он је за ТВ Прва рекла да су и новчане казне дефинисане, али да не треба на томе буде акценат у овом тренутку.

- Нико не може да ме убеди да потенцијална санкција или новчана казна може појединца више да подстакне - додала је Кисић Тепавчевић.

Она је још једном похвалила ђаке и наставнике.

- Имамо спорадичне случајеве и само један случај трансмисије у школи. Погледајмо шта се дешава у свету, где су неке државе биле приморане да убрзо затворе школе - истакла је Кисић Тепавчевић.

Она се осврнула на најаве других земаља о пооштравању мјера и указала да се Израел налази на првом мјесту у Европи по степену учесталости обољевања.

- Као и код њих, нама следи период прослава. Морамо да будемо паметни и не смемо да попустимо пред те празнике. Оно што је лепа вест је када гледамо учесталост грипа на јужној хемисфери. Сезона грипа је била практично најближа у овој хемисфери - каже Кисић Тепавчевић.

Она истиче да ће се вакцинисати против грипа, као и против ковида када набавимо вакцину.

- Жељно чекам вакцину за ковид и да, вакцинисала бих се - рекла је Кисић Тепавчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана