Дачић: Заједница српских општина остаје главна тачка свих наших договора

Танјуг
Дачић: Заједница српских општина остаје главна тачка свих наших договора

БЕОГРАД- Заједница српских општина остаје главна тачка свих наших договора о Косову и Метохији и она мора да буде формирана и то по договореним принципима, иза којих стоје потписи три стране, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

У Бриселском споразуму из 2013. године јасно је написано шта је Заједница српских општина, то је још детаљније регулисано у споразуму 2015. а потписали смо га јер је он добар за нашу заједницу на Косову и Метохији, рекао је Дачић за данашњу "Политику".

 "Споразум није идеалан али у условима у којима смо преговарали о њему, то је максимим који смо могли да издејствујемо. То су споразуми који дају нашем становништву у руке све полуге управљања, од економије, развоја, образовања, здравства, па до безбедности и полиције", рекао је Дачић.

Према његовој оцјени никада није постојао разлог да се споразум не примени, осим упорног одбијања Приштине да га спроведе и неограничене толеранције западних посредника према њиховој деструкцији.

"ЗСО остаје главна тачка свих наших договора о Косову и Метохији", нагласио је Дачић и додао да она мора да буде формирана и то по договореним принципима, иза којих стоје потписи три стране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана