Dačić: Zajednica srpskih opština ostaje glavna tačka svih naših dogovora

Tanjug
Dačić: Zajednica srpskih opština ostaje glavna tačka svih naših dogovora

BEOGRAD- Zajednica srpskih opština ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji i ona mora da bude formirana i to po dogovorenim principima, iza kojih stoje potpisi tri strane, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

U Briselskom sporazumu iz 2013. godine jasno je napisano šta je Zajednica srpskih opština, to je još detaljnije regulisano u sporazumu 2015. a potpisali smo ga jer je on dobar za našu zajednicu na Kosovu i Metohiji, rekao je Dačić za današnju "Politiku".

 "Sporazum nije idealan ali u uslovima u kojima smo pregovarali o njemu, to je maksimim koji smo mogli da izdejstvujemo. To su sporazumi koji daju našem stanovništvu u ruke sve poluge upravljanja, od ekonomije, razvoja, obrazovanja, zdravstva, pa do bezbednosti i policije", rekao je Dačić.

Prema njegovoj ocjeni nikada nije postojao razlog da se sporazum ne primeni, osim upornog odbijanja Prištine da ga sprovede i neograničene tolerancije zapadnih posrednika prema njihovoj destrukciji.

"ZSO ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji", naglasio je Dačić i dodao da ona mora da bude formirana i to po dogovorenim principima, iza kojih stoje potpisi tri strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana