Дачић: Забрана српским званичницима - шамар међународној заједници

Срна
Дачић: Забрана српским званичницима - шамар међународној заједници

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је данас да је то што је Приштина одлучила да званичницима из Београда забрани улазак на Космет - још један шамар међународној заједници.

“То што су урадиле власти у Приштини потез је без преседана и још један шамар, не Београду, већ пре свега ЕУ и међународној заједници која срамно ћути на кршење свих цивилизацијских норми које годинама спроводе Рамуш Харадинај и Хашим Тачи”, изјавио је Дачић.

Он је истакао и да приштински званичници, пошто су Србе на Космету оставили без лијекова и хљеба, овом забраном практично желе да их још више изолују од било каквог утицаја Београда.

Дачић је за “Вечерње новости” оцијенио и да термин за овај потез није случајан.

“Све су ово урадили само два дана након потписивања споразума између такозваног Косова и Албаније којим се две стране практично обавезују на вођење заједничке спољне политике”, указао је Дачић.

Он је напоменуо и да је “тај уговор арматура у темељима жвелике Албанијеж коју несметано зидају у срце Европе” док се, како је истакао, истовремено српским званичницима забрањује да се крећу по територији сопствене државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана