Dačić: Zabrana srpskim zvaničnicima - šamar međunarodnoj zajednici

Srna
Dačić: Zabrana srpskim zvaničnicima - šamar međunarodnoj zajednici

Beograd - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da je to što je Priština odlučila da zvaničnicima iz Beograda zabrani ulazak na Kosmet - još jedan šamar međunarodnoj zajednici.

“To što su uradile vlasti u Prištini potez je bez presedana i još jedan šamar, ne Beogradu, već pre svega EU i međunarodnoj zajednici koja sramno ćuti na kršenje svih civilizacijskih normi koje godinama sprovode Ramuš Haradinaj i Hašim Tači”, izjavio je Dačić.

On je istakao i da prištinski zvaničnici, pošto su Srbe na Kosmetu ostavili bez lijekova i hljeba, ovom zabranom praktično žele da ih još više izoluju od bilo kakvog uticaja Beograda.

Dačić je za “Večernje novosti” ocijenio i da termin za ovaj potez nije slučajan.

“Sve su ovo uradili samo dva dana nakon potpisivanja sporazuma između takozvanog Kosova i Albanije kojim se dve strane praktično obavezuju na vođenje zajedničke spoljne politike”, ukazao je Dačić.

On je napomenuo i da je “taj ugovor armatura u temeljima žvelike Albanijež koju nesmetano zidaju u srce Evrope” dok se, kako je istakao, istovremeno srpskim zvaničnicima zabranjuje da se kreću po teritoriji sopstvene države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana