Дачић: Вучић у уторак полаже заклетву у парламенту

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић сазвао је за уторак, 31. мај, у 11 сати, посебну сједницу парламента на којој ће предсједник Србије Александар Вучић положити заклетву за други предсједнички мандат.

Дачић за Танјуг је рекао да је сазвао 11. посебну сједницу актуелног сазива Скупштине на основу члана 114, става 3, Устава Србије, наводећи да је том одредбом предвиђено да предсједник Републике пред посланицима полаже заклетву приликом ступања на дужност.

"Као што је уобичајено, председник ће положити заклетву и обратиће се посланицима ако буде желео", казао је Дачић и додао да на посебној сједници није предвиђена дискусија.

Дачић је рекао да 31. маја Вучићу почиње други предсједнички мандат и да је, имајући у виду да нови сазив парламента још није конституисан јер изборне радње још нису завршене, полагање заклетве пред актуелним сазивом Скупштине.

Навео је да ће на сједници бити предочен извјештај Републичке изборне комисије о резултзатима гласања и да ће бити позване, како каже, адекватне званице, као што је уобичајено приликом полагања заклетве предсједника Републике.

"Тиме почиње Вучићев нови петогодишњи мандат. Ја му још једном честитам на избору и желим пуно успеха у интересу грађана Србије, Републике Србије и српског народа у целини", рекао је Дачић.

Вучић је 3. априла победио у првом кругу на редовним предсједнчким изборима са 58,59 одсто од укупних гласова изашлих бирача.

Мандат је започео 31. маја 2017. године, када је свечано положио заклетву у Дому Народне скупштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана