Dačić: Vučić u utorak polaže zakletvu u parlamentu

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD- Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za utorak, 31. maj, u 11 sati, posebnu sjednicu parlamenta na kojoj će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu za drugi predsjednički mandat.

Dačić za Tanjug je rekao da je sazvao 11. posebnu sjednicu aktuelnog saziva Skupštine na osnovu člana 114, stava 3, Ustava Srbije, navodeći da je tom odredbom predviđeno da predsjednik Republike pred poslanicima polaže zakletvu prilikom stupanja na dužnost.

"Kao što je uobičajeno, predsednik će položiti zakletvu i obratiće se poslanicima ako bude želeo", kazao je Dačić i dodao da na posebnoj sjednici nije predviđena diskusija.

Dačić je rekao da 31. maja Vučiću počinje drugi predsjednički mandat i da je, imajući u vidu da novi saziv parlamenta još nije konstituisan jer izborne radnje još nisu završene, polaganje zakletve pred aktuelnim sazivom Skupštine.

Naveo je da će na sjednici biti predočen izvještaj Republičke izborne komisije o rezultzatima glasanja i da će biti pozvane, kako kaže, adekvatne zvanice, kao što je uobičajeno prilikom polaganja zakletve predsjednika Republike.

"Time počinje Vučićev novi petogodišnji mandat. Ja mu još jednom čestitam na izboru i želim puno uspeha u interesu građana Srbije, Republike Srbije i srpskog naroda u celini", rekao je Dačić.

Vučić je 3. aprila pobedio u prvom krugu na redovnim predsjednčkim izborima sa 58,59 odsto od ukupnih glasova izašlih birača.

Mandat je započeo 31. maja 2017. godine, kada je svečano položio zakletvu u Domu Narodne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana