Дачић: Вучић сам одлучује да ли ће учествовати на самиту у Тирани

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће предсједник Србије Александар Вучић сам одлучити да ли ће учествовати на самиту ЕУ и Западног Балкана у Тирани или не.

- Коју год одлуку да донесе она ће бити у интересу Србије - рекао је Даћић у Новом Саду.

На питање да ли руководство Србије треба да се појави на самиту у Тирани, Дачић је рекао да одговор треба тражити у ономе о чему предсједник Србије разговара са представницима међународне заједнице, а то је шта радити у овом тренутку.

- Потпуно је обесмишљено свако даље учешће у неким разговорима на ту тему, а да /премијер привремених приштинских институција Аљбин/ Курти не жели да спроводи Бриселски споразум или стално повлачи једностране потезе као што је било са регистарским таблицама - навео је Дачић.

Он каже да је то супротно Бриселском споразуму и да је Курти "потпуно понизио и унизио ЕУ, а не Србију".

Дачић каже да би сваки договор који не подразумијева Косово као независну државу и њено признање, односно чланство у УН, добра тема и основа за даљи разговор.

- Далеко смо од неког дефинитивног приједлога, али Србија је јасно рекла шта су наше црвене линије. Ми смо спремни да разговарамо, важно је учествовати у дијалогу - поручио је Дачић.

Он је рекао да је Србија конструктивна и да то виде представници међународне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана