Дачић: Седница ће почети, али...

СРНА
Дачић: Седница ће почети, али...

ЊУЈОРК - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да ће сједница Савјета безбједности УН, коју је поводом 25 година од НАТО агресије на СР Југославију сазвала Русија, почети, али да ће се видјети да ли ће бити одржана до краја.

Дачић је рекао да постоје најаве да ће неке западне земље тражити процедурално гласање о сједници прије усвајања дневног реда, што значи да је неизвјесно да ли ће она и бити одржана.

"Седница би требало да буде одржана по интерном договору који постоји између великих сила, односно сталних чланица Савета безбедности", рекао је Дачић за РТС.

Он је подсјетио да је сједница Савјета безбједности УН заказана за данас у 15.00 часова по њујоршком времену, односно у 20.00 по средњеевропском.

Руска Државна дума прошле седмице усвојила је нацрт обраћања УН у којем је оцијењено да су НАТО бомбардовањем СРЈ створене претпоставке за нове војне акције широм свијета под маском наводне борбе за вриједности слободе и демократије.

Ваздушни напади НАТО-а на СРЈ, извршени без одобрења Савета безбједности УН, трајали су од 24. марта до 10. јуна 1999. године.

У НАТО бомбардовању убијено је више од 2.500 људи, укључујући 87 дјеце, а причињена је штета од сто милијарди долара. /крај/ск

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана