Dačić: Sednica će početi, ali...

SRNA
Dačić: Sednica će početi, ali...

NjUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će sjednica Savjeta bezbjednosti UN, koju je povodom 25 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju sazvala Rusija, početi, ali da će se vidjeti da li će biti održana do kraja.

Dačić je rekao da postoje najave da će neke zapadne zemlje tražiti proceduralno glasanje o sjednici prije usvajanja dnevnog reda, što znači da je neizvjesno da li će ona i biti održana.

"Sednica bi trebalo da bude održana po internom dogovoru koji postoji između velikih sila, odnosno stalnih članica Saveta bezbednosti", rekao je Dačić za RTS.

On je podsjetio da je sjednica Savjeta bezbjednosti UN zakazana za danas u 15.00 časova po njujorškom vremenu, odnosno u 20.00 po srednjeevropskom.

Ruska Državna duma prošle sedmice usvojila je nacrt obraćanja UN u kojem je ocijenjeno da su NATO bombardovanjem SRJ stvorene pretpostavke za nove vojne akcije širom svijeta pod maskom navodne borbe za vrijednosti slobode i demokratije.

Vazdušni napadi NATO-a na SRJ, izvršeni bez odobrenja Saveta bezbjednosti UN, trajali su od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

U NATO bombardovanju ubijeno je više od 2.500 ljudi, uključujući 87 djece, a pričinjena je šteta od sto milijardi dolara. /kraj/sk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana