Дачић: Протеривање нашег дипломате из Хрватске није реципроцитет

Танјуг
Дачић: Протеривање нашег дипломате из Хрватске није реципроцитет

БЕОГРАД- Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас да се српски конзул у Загребу, постављен у септембру, није бавио ничим што крши Бечку конвенцију, као и да његово протјеривање не може да буде мјера реципроцитета.

Дачић је поновио да су хрватске службе безбједности обавијештене да би било најбоље да Хрватска повуче првог секретара Амбасаде Хрватске у Београду Хрвоја Шнајдера, али да ништа није учињено по том питању.

"Овде није реч о некоме ко је представник службе, већ о некоме ко се представља као дипломата, а једноставно ради нешто што је супротно Бечкој конвенцији. Није његово да одређује кога ће да шпијунира, на пример, у мом кабинету", рекао је Дачић за ТВ Хепи.

 Дачић је рекао да су се и раније дешавале сличне ствари, али да се није рјешавало на тај начин.

"Службе имају своје продставнике у одређеним државама који су званични представници. Министарство спољних послова се не бави тим питањима. На основу дописа безбедносних служби ми поступамо", рекао је Дачић.

Дачић је прије неколико дана рекао да је Србија прогласила персоном нон грата хрватског дипломату због грубог кршења Бечке конвенције и бављења стварима које нису посао дипломате, и додао да је Загреб, уз доказе, упозорен на његово понашање, али да није учињено ништа по том питању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана