Дачић послије састанка са Вучићем: Настављамо сарадњу

Танјуг
Дачић послије састанка са Вучићем: Настављамо сарадњу

БЕОГРАД - Предсjедник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас за Танјуг да је разговарао са предсједником Србије и СНС Александром Вучићем и да је договорен наставак сарадње. Дачић је у изјави за Танјуг рекао да су разговори трајали сат и по времена.

"Разговарали смо отворено о свим питањима која су важна за нашу сарадњу и о изазовима који нас чекају и плановима за годину која је пред нама. Наравно разговарали смо и о питањима која су била покретана о нашем међусобном односу и сарадњи", рекао је Дачић.

У најкраћем, како је рекао, поносни су на све оно што су заједно урадили у претходних 11 година коалиције, додајући да су постигнути значајни историјски резултати за Србију.

"СПС ће бити и јесте чврст темељ државног и народног јединства и у складу са тим, нас договор је да ћемо наставити нашу сарадњу у реализацији најважнијих државних и националних циљева", навео је Дачић.

То практично значи да ће СНС и СПС у наредном периоду заједно радити на питањима одбране наших националних и државних интереса, на плану економског развоја, на плану обезбјеђивања најбоље позиције Србије у веома тешким геополитичким околностима што, како је рекао, подразумјева и наставак тешке борбе за заштиту територијалног интегритета Србије и преговоре који се тичу територијалног интегритета КиМ.

"Ја желим још једном да кажем да нико не треба да рачуна на мене и на СПС, док сам ја председник СПС, а бићу још дуго надам се, ми ћемо имати чврсту, отворену и принципијалну сарадњу, јер немамо неслагања ни око једног државном и националног питања", рекао је Дачић.

Када је ријеч о покушају дестабилизације власти у Србији, Дачић је поручио да СПС не може никад да сарађује са онима који се налазе у опозицији и жељели би да признају независност Косова, као и са онима који  су "пустили албанске терористе из затвора, помиловали Аљбина 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана