Dačić poslije sastanka sa Vučićem: Nastavljamo saradnju

Tanjug
Dačić poslije sastanka sa Vučićem: Nastavljamo saradnju

BEOGRAD - Predsjednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas za Tanjug da je razgovarao sa predsjednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem i da je dogovoren nastavak saradnje. Dačić je u izjavi za Tanjug rekao da su razgovori trajali sat i po vremena.

"Razgovarali smo otvoreno o svim pitanjima koja su važna za našu saradnju i o izazovima koji nas čekaju i planovima za godinu koja je pred nama. Naravno razgovarali smo i o pitanjima koja su bila pokretana o našem međusobnom odnosu i saradnji", rekao je Dačić.

U najkraćem, kako je rekao, ponosni su na sve ono što su zajedno uradili u prethodnih 11 godina koalicije, dodajući da su postignuti značajni istorijski rezultati za Srbiju.

"SPS će biti i jeste čvrst temelj državnog i narodnog jedinstva i u skladu sa tim, nas dogovor je da ćemo nastaviti našu saradnju u realizaciji najvažnijih državnih i nacionalnih ciljeva", naveo je Dačić.

To praktično znači da će SNS i SPS u narednom periodu zajedno raditi na pitanjima odbrane naših nacionalnih i državnih interesa, na planu ekonomskog razvoja, na planu obezbjeđivanja najbolje pozicije Srbije u veoma teškim geopolitičkim okolnostima što, kako je rekao, podrazumjeva i nastavak teške borbe za zaštitu teritorijalnog integriteta Srbije i pregovore koji se tiču teritorijalnog integriteta KiM.

"Ja želim još jednom da kažem da niko ne treba da računa na mene i na SPS, dok sam ja predsednik SPS, a biću još dugo nadam se, mi ćemo imati čvrstu, otvorenu i principijalnu saradnju, jer nemamo neslaganja ni oko jednog državnom i nacionalnog pitanja", rekao je Dačić.

Kada je riječ o pokušaju destabilizacije vlasti u Srbiji, Dačić je poručio da SPS ne može nikad da sarađuje sa onima koji se nalaze u opoziciji i željeli bi da priznaju nezavisnost Kosova, kao i sa onima koji  su "pustili albanske teroriste iz zatvora, pomilovali Aljbina 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana