Дачић: Подробно анализирати какав је утицај и којих служби на демонстрације

Срна
Дачић: Подробно анализирати какав је утицај и којих служби на демонстрације

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да би Савјет за националну безбједност и друге безбједносне структуре у Србији требало да подробно анализирају све у вези са протестима претходних дана, као и какав је утицај и којих служби на те демонстрације.

"Ако је тачно да је украјински држављанин ухапшен за време демонстрација поставља се питање ко је овде дошао после 3. јула. Сигурно није дошао за време короне у туристички обилазак Београда и сигурно није залутао на демонстрације", рекао је Дачић за Телевизију "Пинк".

Он је додао да је питање - зашто је ухапшен баш држављанин Украјине, односно да ли је ријеч о људима којима је постала професија да учествују у екстремистичким окупљањима широм Европе и свијета.

"То је питање региона, других фактора великих сила у Европи и свету, а догађаји у Београду треба да анализирамо за себе. Није битно да ли ће се то одразити на нашу спољну политику или не, битно је да заштитимо наше националне и државне интересе", навео је Дачић.

Коментаришући подршку Хрватске демонстрацијама у Србији, Дачић је рекао да за њих није битна политичка суштина, већ да Србија буде нестабилна.

Дачић је напоменуо да су насилни скупови и инциденти протеклих дана нанијели велику штету Србији и када је ријеч о слици у свијету, али и када је ријеч о државном и националном јединству које је потребно да би Србија била јака.

"Скуп је наводно организован као спонтано реаговање на Вучићеве најаве могућег полицијског часа, али шта је онда разлог за наставак тих протеста, када је речено да га вероватно неће бити?", пита Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана