Dačić: Podrobno analizirati kakav je uticaj i kojih službi na demonstracije

Srna
Dačić: Podrobno analizirati kakav je uticaj i kojih službi na demonstracije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi Savjet za nacionalnu bezbjednost i druge bezbjednosne strukture u Srbiji trebalo da podrobno analiziraju sve u vezi sa protestima prethodnih dana, kao i kakav je uticaj i kojih službi na te demonstracije.

"Ako je tačno da je ukrajinski državljanin uhapšen za vreme demonstracija postavlja se pitanje ko je ovde došao posle 3. jula. Sigurno nije došao za vreme korone u turistički obilazak Beograda i sigurno nije zalutao na demonstracije", rekao je Dačić za Televiziju "Pink".

On je dodao da je pitanje - zašto je uhapšen baš državljanin Ukrajine, odnosno da li je riječ o ljudima kojima je postala profesija da učestvuju u ekstremističkim okupljanjima širom Evrope i svijeta.

"To je pitanje regiona, drugih faktora velikih sila u Evropi i svetu, a događaji u Beogradu treba da analiziramo za sebe. Nije bitno da li će se to odraziti na našu spoljnu politiku ili ne, bitno je da zaštitimo naše nacionalne i državne interese", naveo je Dačić.

Komentarišući podršku Hrvatske demonstracijama u Srbiji, Dačić je rekao da za njih nije bitna politička suština, već da Srbija bude nestabilna.

Dačić je napomenuo da su nasilni skupovi i incidenti proteklih dana nanijeli veliku štetu Srbiji i kada je riječ o slici u svijetu, ali i kada je riječ o državnom i nacionalnom jedinstvu koje je potrebno da bi Srbija bila jaka.

"Skup je navodno organizovan kao spontano reagovanje na Vučićeve najave mogućeg policijskog časa, ali šta je onda razlog za nastavak tih protesta, kada je rečeno da ga verovatno neće biti?", pita Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana