Дачић: Нада да ће Атина преиначити одлуку

Срна
Дачић: Нада да ће Атина преиначити одлуку

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће Грчка периодично разматрати одлуку о затварању границе за туристе из Србије, изразивши наду да ће ова мјера бити преиначена.

Дачић је рекао да је ситуација са вирусом крона свуда у свијету веома промјенљива и да се одлука о затварању граница стално мијења.

"Одлука /Грчке/ бићр периодично разматрана. Приликом следећег разматрања биће узете у обзир неке друге чињенице, јер и Грчка има интерес да долазе страни туристи, којих има много из Србије", рекао је Дачић за РТС.

Он је навео да је одлука Грчке "непријатна и лоша", те да су Грци до сада били коректни јер је Србија била једина земља ван ЕУ чијим грађанима је био дозвољен улазак.

Дачић је рекао да Србија у том смислу има проблем и са Хрватском и Црном Гором, док су Бугарска и Турска за сада са слободним пролазом.

Он подсјетио да ће у Грчку моћи да уђу грађани Србије са посебним дозволама због службеног путовања, лијечења или школовања.

Грчка је у 6.00 часова затворила границу за држављане Србије и ова одлука важиће до 15. јула, када ће бити поново разматрана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана