Dačić: Nada da će Atina preinačiti odluku

Srna
Dačić: Nada da će Atina preinačiti odluku

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Grčka periodično razmatrati odluku o zatvaranju granice za turiste iz Srbije, izrazivši nadu da će ova mjera biti preinačena.

Dačić je rekao da je situacija sa virusom krona svuda u svijetu veoma promjenljiva i da se odluka o zatvaranju granica stalno mijenja.

"Odluka /Grčke/ bićr periodično razmatrana. Prilikom sledećeg razmatranja biće uzete u obzir neke druge činjenice, jer i Grčka ima interes da dolaze strani turisti, kojih ima mnogo iz Srbije", rekao je Dačić za RTS.

On je naveo da je odluka Grčke "neprijatna i loša", te da su Grci do sada bili korektni jer je Srbija bila jedina zemlja van EU čijim građanima je bio dozvoljen ulazak.

Dačić je rekao da Srbija u tom smislu ima problem i sa Hrvatskom i Crnom Gorom, dok su Bugarska i Turska za sada sa slobodnim prolazom.

On podsjetio da će u Grčku moći da uđu građani Srbije sa posebnim dozvolama zbog službenog putovanja, liječenja ili školovanja.

Grčka je u 6.00 časova zatvorila granicu za državljane Srbije i ova odluka važiće do 15. jula, kada će biti ponovo razmatrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana