Дачић, Кокс: Пријем Приштине у Савјет Европе био би супротан међународном праву

СРНА
Foto: срна

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је предсједнику Парламентарне скупштине Савјета Европе Тинију Коксу да би пријем самопроглашеног Косова у Савјет Европе био у супротности са вриједностима које заступа то тијело, међународним правом и резолуцијом Савјета безбједности УН. Дачић је истакао примјер недавног кршења права српског становништва на Косову и Метохији, коме је ускраћено право да учествује на референдуму и изборима.

Предсједник Скупштине Србије поновио је да је чланство у ЕУ главни спољнополитички приоритет Србије. Кокс је изразио захвалност за допринос српске делегације раду Парламентарне скупштине Савјета Европе која је веома активна, нарочито ове године када је члан српске делегације Елвира Ковач изабрана за потпредсједника тог парламента

. Сусрет Дачића и Кокса је одржан на маргинама сједнице Комитета за политичка питања и демократију Парламентарне скупштине Савјета Европе у Грчкој. Самопроглашено Косово је 12. маја званично поднијело захтјев за пуноправно чланство у Савјету Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана