Dačić, Koks: Prijem Prištine u Savjet Evrope bio bi suprotan međunarodnom pravu

SRNA
Foto: srna

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je predsjedniku Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Tiniju Koksu da bi prijem samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope bio u suprotnosti sa vrijednostima koje zastupa to tijelo, međunarodnim pravom i rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN. Dačić je istakao primjer nedavnog kršenja prava srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, kome je uskraćeno pravo da učestvuje na referendumu i izborima.

Predsjednik Skupštine Srbije ponovio je da je članstvo u EU glavni spoljnopolitički prioritet Srbije. Koks je izrazio zahvalnost za doprinos srpske delegacije radu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope koja je veoma aktivna, naročito ove godine kada je član srpske delegacije Elvira Kovač izabrana za potpredsjednika tog parlamenta

. Susret Dačića i Koksa je održan na marginama sjednice Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Grčkoj. Samoproglašeno Kosovo je 12. maja zvanično podnijelo zahtjev za punopravno članstvo u Savjetu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana