Дачић: Искључења из СПС-а због учешћа у протестима

Срна
Дачић: Искључења из СПС-а због учешћа у протестима

БЕОГРАД - Социјалистичка партија Србија /СПС/ искључила је из ове странке двојицу чланова из Инђије који су учествовали на рушилачким демонстрацијама испред Скупшитне Србије у Београду, а Петар Шкундрић, чији је син ухапшен на протесту, разријешен је дужности савјетника у Влади Србије. Предсједник СПС-а Ивица Дачић је рекао да ће се о одговорности Горана Тривана /министра заштите животне средине у Влади Србије/ због вербалног напада и увреда његовог савјетника на предсједника Србије Александра Вучића, расправљати се на сједници Предсједништва СПС.

 

Дачић, који је министар спољних послова Србије, најоштрије је осудио изјаву потпредсједника СПС Новице Тончева, о блокади пута на југу Србије, истичући да је таква изјава директно супротна политици СПС-а, пренијели су београдски медији.

"СПС најоштрије осуђује сваку насиље, напад на институције и блокаду саобраћајница, а посебно напад на председника Вучића. Свако ко се понаша супротно политици СПС-а биће санкционисан", навео је Дачић.

Он је поновио да ће свако ко подржава или учествује у насиљу, а повезан је на било који начин са СПС-ом, бити смијењен и искључен из СПС-а, који је коалициони партнер владајућем СНС Александра Вучића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана