Dačić: Isključenja iz SPS-a zbog učešća u protestima

Srna
Dačić: Isključenja iz SPS-a zbog učešća u protestima

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbija /SPS/ isključila je iz ove stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rušilačkim demonstracijama ispred Skupšitne Srbije u Beogradu, a Petar Škundrić, čiji je sin uhapšen na protestu, razriješen je dužnosti savjetnika u Vladi Srbije. Predsjednik SPS-a Ivica Dačić je rekao da će se o odgovornosti Gorana Trivana /ministra zaštite životne sredine u Vladi Srbije/ zbog verbalnog napada i uvreda njegovog savjetnika na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, raspravljati se na sjednici Predsjedništva SPS.

 

Dačić, koji je ministar spoljnih poslova Srbije, najoštrije je osudio izjavu potpredsjednika SPS Novice Tončeva, o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a, prenijeli su beogradski mediji.

"SPS najoštrije osuđuje svaku nasilje, napad na institucije i blokadu saobraćajnica, a posebno napad na predsednika Vučića. Svako ko se ponaša suprotno politici SPS-a biće sankcionisan", naveo je Dačić.

On je ponovio da će svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smijenjen i isključen iz SPS-a, koji je koalicioni partner vladajućem SNS Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana