Дачић: Да ли и ми треба да подижемо зидове на границама?

Танјуг
Дачић: Да ли и ми треба да подижемо зидове на границама?

београд - Србија очекује од Европске уније да чује шта је европски одговор на избјегличку кризу, јер дио земаља ЕУ пропушта избјеглице, а дио затвара границе и подиже ограде, рекао је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

"Ми се налазимо у сендвичу између два дела ЕУ, једног дела који пропушта избеглице и другог који затвара границе и подиже ограде. Да ли и ми треба да подижемо ограде? Зато ЕУ треба да нам каже шта је европски одговор", навео је Дачић на редовној конференцији за новинаре.

Он је казао да ће предстојећа министарска конференција 8. октобра у Луксембургу, гдје ће поред министара спољних и унутрашњих послова из држава чланица ЕУ бити и министри других држава погоћених кризом, укључујући Србију, бити посвећена проналажењу рјешења за кризу која је главна тема у Европи и свијету, али да нису сви подједнако заинтересовани да се она ријеши.

Дачић је оцијенио да је Србији неопходна финансијска помоћ, али да је још важније питање европске стратегије, јер криза изазива тектонске поремећаје у функционисању ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана