Dačić: Da li i mi treba da podižemo zidove na granicama?

Tanjug
Dačić: Da li i mi treba da podižemo zidove na granicama?

beograd - Srbija očekuje od Evropske unije da čuje šta je evropski odgovor na izbjegličku krizu, jer dio zemalja EU propušta izbjeglice, a dio zatvara granice i podiže ograde, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Mi se nalazimo u sendviču između dva dela EU, jednog dela koji propušta izbeglice i drugog koji zatvara granice i podiže ograde. Da li i mi treba da podižemo ograde? Zato EU treba da nam kaže šta je evropski odgovor", naveo je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare.

On je kazao da će predstojeća ministarska konferencija 8. oktobra u Luksemburgu, gdje će pored ministara spoljnih i unutrašnjih poslova iz država članica EU biti i ministri drugih država pogoćenih krizom, uključujući Srbiju, biti posvećena pronalaženju rješenja za krizu koja je glavna tema u Evropi i svijetu, ali da nisu svi podjednako zainteresovani da se ona riješi.

Dačić je ocijenio da je Srbiji neophodna finansijska pomoć, ali da je još važnije pitanje evropske strategije, jer kriza izaziva tektonske poremećaje u funkcionisanju EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana