Дачић: Београд снажно посвећен циљевима УН

Срна
Дачић: Београд снажно посвећен циљевима УН

БЕОГРАД - Србија остаје снажно посвећена циљевима и принципима Повеље УН, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић на обиљежавању Дана УН у Београду.

"Одлучни смо у одбрани међународног права, укључујући Резолуцију Савета безбедности 1244 којом се штити суверенитет и територијални интегритет наше земље", рекао је Дачић.

Он је нагласио да Србија придаје велику важност УН као глобалној и најзначајнијој међународној организацији која има кључну улогу у очувању мира и безбједности, заштите људских права и стварања услова за одржив економски развој у свијету.

Дачић је рекао да Србија снажно подржава мултилатерализам и да јачање мултилатералне ефикасности сматра суштински важним, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

"Чврсто смо уверени да се само заједничким деловањем, међусобним усаглашавањем и уважавањем, могу наћи одговори у суочавању са нарастајућим глобалним изазовима", навео је Дачић.

Према његовим ријечима, Србија на разне начине пружа активан допринос приоритетним областима дјеловања УН.

"Са поносом истичемо нашу континуирану посвећеност очувању и изградњи мира, између осталог и кроз учешће у мировним мисијама УН, као водећа држава у региону и међу првих 10 на листи највећих европских контрибутора војних и полицијских снага", рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана