Dačić: Beograd snažno posvećen ciljevima UN

Srna
Dačić: Beograd snažno posvećen ciljevima UN

BEOGRAD - Srbija ostaje snažno posvećena ciljevima i principima Povelje UN, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na obilježavanju Dana UN u Beogradu.

"Odlučni smo u odbrani međunarodnog prava, uključujući Rezoluciju Saveta bezbednosti 1244 kojom se štiti suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje", rekao je Dačić.

On je naglasio da Srbija pridaje veliku važnost UN kao globalnoj i najznačajnijoj međunarodnoj organizaciji koja ima ključnu ulogu u očuvanju mira i bezbjednosti, zaštite ljudskih prava i stvaranja uslova za održiv ekonomski razvoj u svijetu.

Dačić je rekao da Srbija snažno podržava multilateralizam i da jačanje multilateralne efikasnosti smatra suštinski važnim, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"Čvrsto smo uvereni da se samo zajedničkim delovanjem, međusobnim usaglašavanjem i uvažavanjem, mogu naći odgovori u suočavanju sa narastajućim globalnim izazovima", naveo je Dačić.

Prema njegovim riječima, Srbija na razne načine pruža aktivan doprinos prioritetnim oblastima djelovanja UN.

"Sa ponosom ističemo našu kontinuiranu posvećenost očuvanju i izgradnji mira, između ostalog i kroz učešće u mirovnim misijama UN, kao vodeća država u regionu i među prvih 10 na listi najvećih evropskih kontributora vojnih i policijskih snaga", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana