Цвијановић, Брнабић: Стратешки интерес реализација заједничких пројеката

Срна
Цвијановић, Брнабић: Стратешки интерес реализација заједничких пројеката

БЕОГРАД - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је стратешки интерес Српске реализација заједничких пројеката са Србијом као што су "Бук Бијела", Аеродром Требиње, гасификација Српске и изградња ауто-пута. Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изразила је наду да ће у мају моћи да посјети Републику Српску и да се крене у заједничке пројекте.

"То су пројекти за које су заинтересовани наши грађани и сигурна сам да ће се те ствари реализовати, као што су се реализовале и све друге", рекла је Цвијановићева новинарима након састанка у Београду са премијером Србије Аном Брнабић.

Цвијановићева је истакла да Србија и Република Српска годинама добро сарађују и труде се да реализују пројекте који су добри за грађане.

"Увијек је најважније да су то они пројекти који се и реализују са Србијом и због тога постоји увјерење да су то оне ствари које ће сигурно трајати, добре ствари и једнима и другима", рекла је Цвијановићева.

Предсједница Српске је честитала Србији на свему што је урадила током кризе и што је успјела да се позиционира на врху озбиљних држава.

Она је навела да и Српска, захваљујући јакој Србији, зна да има и одређени комодитет и одређену сигурност када је у питању ова епидемиолошка ситуација.

Цвијановићева је истакла да је задовољна због чињенице да се Србија, по ко зна који пут, и у овој кризи показала као јака и озбиљна држава са свим својим механизмима које је ставила у пуну функцију.

"Честитам Србији на свему ономе што је успјела да уради током ове кризе и позиционира се на врху озбиљних држава, успјешнија од многих у Европској унији и шире, а ми у Републици Српској загледани у те успјехе зато што знамо да их и ми на одређен начин дјелимо", рекла је Цвијановићева.

Предсједица Српске се још једном захвалила за реализацију бројних пројеката који су у протеклим годинама, како је рекла, оставили траг широм Српске и за посвећеност Владе, премијера и предсједника Србије томе.

Брнабићева је послије састанка са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић рекла да на сваком сусрету увијек има много тема за разговор, међу којима су заједнички пројекти који се имплементирају или се тек планирају за будућност.

"Данас је било речи о томе да би, уколико епидемиолошка ситуација дозвољава, ускоро поново требало да имамо заједничку седницу две владе. Ја сам и са премијером (Српске Радованом) Вишковићем разговарала о томе ових дана", рекла је Брнабићева.

Она се нада да ће током маја бити у могућности да посјети Републику Српску и да ће се кренути у неке заједничке пројекте које су владе Србије и Српске договарале на ранијим заједничким сједницама.

Брнабићева је додала да је разговарано и о ономе што је данас најважније, а то су сарадња и подршка, односно медицинска опрема, вакцине, евентуално производња вакцина у Србији, за коју је рекла да је увијек ту за Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана