Цури гас на бензинској пумпи, у току евакуација становништва

ГС
Цури гас на бензинској пумпи, у току евакуација становништва

На бензинској пумпи у селу Трбушани код Чачка дошло је до хаварије, када је како се претпоствља пукла плинска цијев и прети опасност од изливања гаса. На лице мјеста одмах су упућене полицијске екипе које су блокирале главну и околне саобраћајнице.

У току је евакуација грађана који живе у оближњим кућама.

– Само се одједном пред нама створила полиција и рекли да нам је пролаз забрањен. Нама је кућа у близини и страхујемо за своју безбједност, свуда испред осјећа се мирис гаса. Плашимо се да нешто не експлодира – каже за РИНУ један од мјештана села Трбушани, преноси Блиц.

Цистерна са које се вршило претакање гаса је у бијелом диму, што додатно плаши становнике.

На терен је упућен и велики број ватрогасних екипа који покушавају да санирају квар на цистерни и спријече додатно изливање гаса.

У уторак нешто послије поноћи, пријављено је цурење гаса на пумпи у месту Шепак у Републици Српској, која је експлодирала 2019. године када се затресла цијела Лозница.

Међутим, откривено је да се иза свега крије покушај крађа аутомобила. Наиме, сигурносне камере снимиле су мушкарца који је покушао да украде аутомобил чији је власник на тренутак изашао из возила, оставио отворена врата и упљане мотор док се на сувозачевом месту налазила женска особа.

Мушкарац који се мотао туда искористио је тренутак и ушао у аутомобил из којег је женска особа одмах истрчала, а власник аутомобила покушао је да га заустави.

Када је власник покушао да задржи лопова овај је дао гас и ударио у гасно постројење након чега је дошло до цурења гаса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана