Цицовић: Подршка одбору за помоћ Косову и Метохији

Срна
Цицовић: Подршка одбору за помоћ Косову и Метохији

БЕОГРАД - Представништво Републике Српске у Србији подржаће и будуће хуманитарне активности бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији, који, предвођен Милорадом Арловим, већ 13 година ради изузетно важан и хуман посао, рекао је данас шеф Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић.

 “Осим хуманитарног посла и активности на помоћи нашем народу на Косову и Метохији, они изузетно квалитетно раде и на повезивању нашег народа из Републике Српске са нашим народом на Косову и Метохији. Ми у Представништву мислимо да је то од посебног значаја јер доприноси и очувању националног идентитета”, рекао је Цицовић новинарима.

Он је захвалио Арлову, који је Представништву поклонио одређени број примјерака књиге под називом “Хумано срце Српске”, аутора Славка Басаре, која је данас представљена у Београду.

“Откупићемо и одређени број примерака књиге у којој је сабрано све што је Одбор радио 13 година. И ми ћемо дати мали допринос свему што следи у њиховим активностима”, истакао је Цицовић.

Арлов је захвалио и Представништву и Цицовићу за пријем и подршку.

“Захваљујем и што је међу првима рекао да ће откупити један број књига, а новац ће ићи у хуманитарне сврхе за Косово и Метохију”, рекао је Арлов.

Он је нагласио да то само показује колика је хуманост Репyблике Српске, те истакао да ће Одбор, који предводи, наставити да ради и у вријеме вируса корона.

Књига “Хумано срце Српске”, чији је аутор Славко Басара, говори о садашњости тешког живота Срба на Космету и досадашњим напорима и дјелима Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке на помоћи српском народу који живи на том простору.

Штампање ове књиге помогли су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и Издавачко предузеће “Рад” из Београда.

Велики дио средстава од продаје сваког примјерка књиге биће намијењен за дјецу и младе са Косова и Метохије и довршетак градње Дневног центра “Подржи ме - 9. јануар “ у Косовској Митровици, за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Центар гради Одбор за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке.



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана