Cicović: Podrška odboru za pomoć Kosovu i Metohiji

Srna
Cicović: Podrška odboru za pomoć Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji podržaće i buduće humanitarne aktivnosti banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, koji, predvođen Miloradom Arlovim, već 13 godina radi izuzetno važan i human posao, rekao je danas šef Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

 “Osim humanitarnog posla i aktivnosti na pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji, oni izuzetno kvalitetno rade i na povezivanju našeg naroda iz Republike Srpske sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Mi u Predstavništvu mislimo da je to od posebnog značaja jer doprinosi i očuvanju nacionalnog identiteta”, rekao je Cicović novinarima.

On je zahvalio Arlovu, koji je Predstavništvu poklonio određeni broj primjeraka knjige pod nazivom “Humano srce Srpske”, autora Slavka Basare, koja je danas predstavljena u Beogradu.

“Otkupićemo i određeni broj primeraka knjige u kojoj je sabrano sve što je Odbor radio 13 godina. I mi ćemo dati mali doprinos svemu što sledi u njihovim aktivnostima”, istakao je Cicović.

Arlov je zahvalio i Predstavništvu i Cicoviću za prijem i podršku.

“Zahvaljujem i što je među prvima rekao da će otkupiti jedan broj knjiga, a novac će ići u humanitarne svrhe za Kosovo i Metohiju”, rekao je Arlov.

On je naglasio da to samo pokazuje kolika je humanost Repyblike Srpske, te istakao da će Odbor, koji predvodi, nastaviti da radi i u vrijeme virusa korona.

Knjiga “Humano srce Srpske”, čiji je autor Slavko Basara, govori o sadašnjosti teškog života Srba na Kosmetu i dosadašnjim naporima i djelima Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke na pomoći srpskom narodu koji živi na tom prostoru.

Štampanje ove knjige pomogli su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Izdavačko preduzeće “Rad” iz Beograda.

Veliki dio sredstava od prodaje svakog primjerka knjige biće namijenjen za djecu i mlade sa Kosova i Metohije i dovršetak gradnje Dnevnog centra “Podrži me - 9. januar “ u Kosovskoj Mitrovici, za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Centar gradi Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana