Чеси против Косова хтјели подигнути дрон с паролом “Косово је српско”

telegraf.rs
Чеси против Косова хтјели подигнути дрон с паролом “Косово је српско”
Чеси против Косова хтјели подигнути дрон с паролом “Косово је српско”

Приштина - Ухапшено је осам држављана Чешке који су намјеравали да данас на утакмици Косово-Чешка подигну дрон с паролом “Косово је српско”.

Чешки навијачи спремили су дрон са заставом “Косово је српско”, уочи утакмице Косово - Чешка на стадиону “Фадиљ Вокри”!

Селекција тзв. Косова домаћин је у квалификацијама за Европско првенство 2020. у суботу у 15 часова, а мјере претреса биле су ригорозне за гостујуће навијаче.

Познато је да чешки ултраси пружају велику подршку Србији и веома често се на чешким трибинама каче транспаренти “Косово је Србија”, овај пут су жељели да приреде представу са дроном, који би носио заставу “Косово је српско”.

Полиција у Урошевцу је код шест мушкараца и двије жене пронашла заставе и дрон, који су заплијењени, преноси сајт “Индексонлајн”.

Одузете су двије заставе Србије, један транспарент, један дрон, једна камера и два уређаја за радио-везу. Такође, један од Чеха имао је и држављанство Србије, а сви су по налогу тужиоца послати у притвор.

Подсјетимо, прије пет година, на утакмици репрезентација Србије и Албаније у Београду на стадиону Партизана, дуел је прекинут у 42. минуту због дрона са заставом “Велике Албаније”, којим је управљао Исмаил Морина.

(Телеграф.рс)

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана