Česi protiv Kosova htjeli podignuti dron s parolom “Kosovo je srpsko”

telegraf.rs
Česi protiv Kosova htjeli podignuti dron s parolom “Kosovo je srpsko”

Priština - Uhapšeno je osam državljana Češke koji su namjeravali da danas na utakmici Kosovo-Češka podignu dron s parolom “Kosovo je srpsko”.

Češki navijači spremili su dron sa zastavom “Kosovo je srpsko”, uoči utakmice Kosovo - Češka na stadionu “Fadilj Vokri”!

Selekcija tzv. Kosova domaćin je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u subotu u 15 časova, a mjere pretresa bile su rigorozne za gostujuće navijače.

Poznato je da češki ultrasi pružaju veliku podršku Srbiji i veoma često se na češkim tribinama kače transparenti “Kosovo je Srbija”, ovaj put su željeli da prirede predstavu sa dronom, koji bi nosio zastavu “Kosovo je srpsko”.

Policija u Uroševcu je kod šest muškaraca i dvije žene pronašla zastave i dron, koji su zaplijenjeni, prenosi sajt “Indeksonlajn”.

Oduzete su dvije zastave Srbije, jedan transparent, jedan dron, jedna kamera i dva uređaja za radio-vezu. Takođe, jedan od Čeha imao je i državljanstvo Srbije, a svi su po nalogu tužioca poslati u pritvor.

Podsjetimo, prije pet godina, na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu na stadionu Partizana, duel je prekinut u 42. minutu zbog drona sa zastavom “Velike Albanije”, kojim je upravljao Ismail Morina.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana