Цариници пронашли кофере пуне рачунара и мобилних телефона

Танјуг
Foto: Управа царина Републике Србије

БЕОГРАД- Цариници су, на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, спријечили путника једног аутобуса да преко границе пренесе кофере и торбе пуне лаптоп и таблет-рачунара, као и мобилних телефона, саопштила је данас Управа царина.

Прекршај је откривен јуче, када је на излазу из земље за детаљну контролу издвојен аутобус страних регистарских ознака, који је са шест путника саобраћао из Њемачке ка Турској.

Том приликом су међу пртљагом пронађена три кофера у које је било спаковано  45 различитих лаптоп и таблет-рачунара са пуњачима, 43 мобилна телефона,  као и пет мушких ручних часовника у оригиналном паковању.

Ријеч је о коришћеним рачунарима и таблетима познатих произвођача као што су ''HP'', ''Acer'', ''Lenovo'', ''Toshiba'' и други, употребљаваним мобилним телефонима ''Samsung'', ''Sony'', ''Huawei'' и сл. и новим ручним сатовима марке ''Martin line''.

Кријумчарена роба биће задржана до окончања прекршајног поступка покренутог против 52-годишњег путника пред надлежним судом, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана