Carinici pronašli kofere pune računara i mobilnih telefona

Tanjug
Foto: Uprava carina Republike Srbije

BEOGRAD- Carinici su, na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, spriječili putnika jednog autobusa da preko granice prenese kofere i torbe pune laptop i tablet-računara, kao i mobilnih telefona, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven juče, kada je na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen autobus stranih registarskih oznaka, koji je sa šest putnika saobraćao iz Njemačke ka Turskoj.

Tom prilikom su među prtljagom pronađena tri kofera u koje je bilo spakovano  45 različitih laptop i tablet-računara sa punjačima, 43 mobilna telefona,  kao i pet muških ručnih časovnika u originalnom pakovanju.

Riječ je o korišćenim računarima i tabletima poznatih proizvođača kao što su ''HP'', ''Acer'', ''Lenovo'', ''Toshiba'' i drugi, upotrebljavanim mobilnim telefonima ''Samsung'', ''Sony'', ''Huawei'' i sl. i novim ručnim satovima marke ''Martin line''.

Krijumčarena roba biće zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv 52-godišnjeg putnika pred nadležnim sudom, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana