Цариници открили 13 дијаманата,6 дуката и златну плочицу у ауту страних таблица

Срна
Foto: Управа царина Републике Србије

БЕОГРАД- Цариници су на граничном прелазу Вршка Чука, у сарадњи са полицијом, открили и заплијенили 13 дијаманата, шест дуката и једну златну плочицу у аутомобилу страних регистарских ознака, којим је из Њемачке ка Бугарској сам путовао 65-годишњи пензионер.

Прекршај је откривен јуче када је за детаљан преглед на излазу из земље, издвојен аутомобил. Мада је рекао да нема ништа да пријави, цариници су у торби 65-годишњег пензионера пронашли разне непријављене драгоцености, међу којима и кутијицу са 10 бијелих и 3 црна дијаманта.

Поред тога, међу гардеробом је пронађено и шест златника од којих су четири из 1913. и 1915. године, као и једна златна плочица.

Управа царина подсјећа путнике да је приликом преласка границе најсигурније да пријаве све драгоцјености које носе са собом и да тако избјегну потенцијални ризик да им оне буду привремено или трајно одузете.

То се односи како на лични накит кој  путници носе на себи или у пртљагу, тако и на инвестиционо злато у облику плочица, полуга и новчића, наводи Управа царина Министарства финансија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана