Carinici otkrili 13 dijamanata,6 dukata i zlatnu pločicu u autu stranih tablica

Srna
Foto: Uprava carina Republike Srbije

BEOGRAD- Carinici su na graničnom prelazu Vrška Čuka, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplijenili 13 dijamanata, šest dukata i jednu zlatnu pločicu u automobilu stranih registarskih oznaka, kojim je iz Njemačke ka Bugarskoj sam putovao 65-godišnji penzioner.

Prekršaj je otkriven juče kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje, izdvojen automobil. Mada je rekao da nema ništa da prijavi, carinici su u torbi 65-godišnjeg penzionera pronašli razne neprijavljene dragocenosti, među kojima i kutijicu sa 10 bijelih i 3 crna dijamanta.

Pored toga, među garderobom je pronađeno i šest zlatnika od kojih su četiri iz 1913. i 1915. godine, kao i jedna zlatna pločica.

Uprava carina podsjeća putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocjenosti koje nose sa sobom i da tako izbjegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

To se odnosi kako na lični nakit koj  putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića, navodi Uprava carina Ministarstva finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana