Цариници одузели накит вриједан 100.000 евра

Танјуг
Foto: Царине Србије

БЕОГРАД - Царински службеници данас су на граничном прелазу Батровци, у сарадњи са полицијом, заплијенили непријављен луксузни накит, обућу и галантерију свјетски познатих брендова, чија је вриједност процењена на готово 100.000 евра.

Како се наводи у саопштењу Управе царина, заплијењен је непријављени златни накит: шест женских наруквица и један прстен робних марки ''Картиер'', ''Ерме'' и ''Тифани'' са припадајућим сертификатима, чија је вриједност процијењена на скоро 90.000 евра, затим две женске торбе ''Кристијан Диор'', као и два пара женских папуча ''Луи Витон'', вриједних више од 9.000 евра. 

Како се наводи, случај је откривен приликом детаљне контроле за коју је на улазу у земљу издвојен комби страних регистарских ознака.

Цариници су у пртљажном делу возила осим личног пртљага путника пронашли и једну путну торбу за коју је возач рекао да је ријеч о пошиљци, а у којој је пронађена скупоцјена шверцована роба.

Против возача комбија покренут је прекршајни поступак пред надлежним судом, до када ће непријављени накит и роба бити задржани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана