Carinici oduzeli nakit vrijedan 100.000 evra

Tanjug
Foto: Carine Srbije

BEOGRAD - Carinski službenici danas su na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplijenili neprijavljen luksuzni nakit, obuću i galanteriju svjetski poznatih brendova, čija je vrijednost procenjena na gotovo 100.000 evra.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, zaplijenjen je neprijavljeni zlatni nakit: šest ženskih narukvica i jedan prsten robnih marki ''Kartier'', ''Erme'' i ''Tifani'' sa pripadajućim sertifikatima, čija je vrijednost procijenjena na skoro 90.000 evra, zatim dve ženske torbe ''Kristijan Dior'', kao i dva para ženskih papuča ''Lui Viton'', vrijednih više od 9.000 evra. 

Kako se navodi, slučaj je otkriven prilikom detaljne kontrole za koju je na ulazu u zemlju izdvojen kombi stranih registarskih oznaka.

Carinici su u prtljažnom delu vozila osim ličnog prtljaga putnika pronašli i jednu putnu torbu za koju je vozač rekao da je riječ o pošiljci, a u kojoj je pronađena skupocjena švercovana roba.

Protiv vozača kombija pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će neprijavljeni nakit i roba biti zadržani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana