Брнабић:Планирали да убију Вучића на откривању споменика Стефану Немањи

Танјуг
Брнабић:Планирали да убију Вучића на откривању споменика Стефану Немањи

БЕОГРАД - Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је убиство предсједника Србије Александра Вучића било дуго планирано, а да је све што се дешавало везано за Јовањицу покушај државног удара.

-Планирано је дуго и детаљно, направљене су паралелне структуре у оквиру Министарства унутрашњих послова, као и кампања у тајкунским медијима коју су, по договору, преносили и медији у региону - рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Она је рекла да се слаже са оним што је изјавио предсједник Извршног одбора Дарко Глишић, а то је да је планирана физичка елиминација предсједника Србије.

Брнабић је истакла да је све што се дешавало у вези са прислушкивањем председника и у случају афере Јовањица “најблаже речено био покушај државног удара”.

-Цео наратив је био такав. Мислим да су хтели да га убију и пре, током и после отварања споменика Стефану Немањи (27 јануара), али данас је, чини ми се, тај наратив разбијен. Ми ћемо наставити истрагу и заштићених неће бити - поручила је Брнабић за Пинк.

Циљ ових медија био је, како је оценила, да се Вучић дехуманизује, да се од њега и његове породице направи криминални клан, те би у тренутку његовог евентуалног физичког смакнућа рекли „шта је чудно, то је и заслужио, он је био мафијаш и политичар само за јавност”.

Брнабић је навела економске успехе, отворене фабрике и раст Србије упркос пандемији вируса корона...

-Са оваквим резултатима, немате шта да замерите председнику и онда му кренете на сина, и то беспризорно и бесрамно. Све је постало дозвољено. Надлежне службе раде свој посао, а партијска књижица, име и презиме или функција, неће заштитити никога - изјавила је премијерка Ана Брнабић коментаришући хапшење бивше државне секретарке Дијане Хркаловић.

Тврди да је СНС једина у историји Србије која је рекла да се сви третирају једнако, нема заштићених, постоје институције и ако је неко прекршио закон, мора да одговара.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана