Brnabić:Planirali da ubiju Vučića na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji

Tanjug
Brnabić:Planirali da ubiju Vučića na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bilo dugo planirano, a da je sve što se dešavalo vezano za Jovanjicu pokušaj državnog udara.

-Planirano je dugo i detaljno, napravljene su paralelne strukture u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i kampanja u tajkunskim medijima koju su, po dogovoru, prenosili i mediji u regionu - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da se slaže sa onim što je izjavio predsjednik Izvršnog odbora Darko Glišić, a to je da je planirana fizička eliminacija predsjednika Srbije.

Brnabić je istakla da je sve što se dešavalo u vezi sa prisluškivanjem predsednika i u slučaju afere Jovanjica “najblaže rečeno bio pokušaj državnog udara”.

-Ceo narativ je bio takav. Mislim da su hteli da ga ubiju i pre, tokom i posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji (27 januara), ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti - poručila je Brnabić za Pink.

Cilj ovih medija bio je, kako je ocenila, da se Vučić dehumanizuje, da se od njega i njegove porodice napravi kriminalni klan, te bi u trenutku njegovog eventualnog fizičkog smaknuća rekli „šta je čudno, to je i zaslužio, on je bio mafijaš i političar samo za javnost”.

Brnabić je navela ekonomske uspehe, otvorene fabrike i rast Srbije uprkos pandemiji virusa korona...

-Sa ovakvim rezultatima, nemate šta da zamerite predsedniku i onda mu krenete na sina, i to besprizorno i besramno. Sve je postalo dozvoljeno. Nadležne službe rade svoj posao, a partijska knjižica, ime i prezime ili funkcija, neće zaštititi nikoga - izjavila je premijerka Ana Brnabić komentarišući hapšenje bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

Tvrdi da je SNS jedina u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako, nema zaštićenih, postoje institucije i ako je neko prekršio zakon, mora da odgovara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana