Брнабић: Важно да ЕУ да позитиван сигнал и другима у региону

Танјуг
Брнабић: Важно да ЕУ да позитиван сигнал и другима у региону

​БЕОГРАД - Чланство у Европску унију стратешки је циљ Србије, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић на онлајн самиту под називом "Њена моћ" у организацији часописа Фореигн Полицy и истакла да је важно да и друге земље региона напредују на европском путу.

Брнабић је казала да је за стабилност региона од велике важности да Европска унија да позитиван сигнал и другим земљама Западног Балкана, посебно Сјеверној Македонији и Албанији.

"То је важно за стабилност, интеграција Западног Балкана је у интересу ЕУ, земаља у региону, свих нас", поручила је Брнабић.

Коментаришући посљедњи Извештај Европске комисије о напретку Србије у евроинтеграцијама, премијерка је казала да је препознат напредак наше земље у свим областима.

Послије више година Србија има тако позитиван Извјештај и препоруку Европске комисије да се отворе два кластера, указала је Брнабић и додала да се сада ради са сваком државом чланицом индивидуално јер од њих зависи да ли ће на Међувладиној конференцији бити отворена та два кластера.

Брнабић истиче да Србија наставља са реформама и то не само због евроинтеграција, већ и због напретка цијелог друштва у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана