Brnabić: Važno da EU da pozitivan signal i drugima u regionu

Tanjug
Brnabić: Važno da EU da pozitivan signal i drugima u regionu

​BEOGRAD - Članstvo u Evropsku uniju strateški je cilj Srbije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić na onlajn samitu pod nazivom "Njena moć" u organizaciji časopisa Foreign Policy i istakla da je važno da i druge zemlje regiona napreduju na evropskom putu.

Brnabić je kazala da je za stabilnost regiona od velike važnosti da Evropska unija da pozitivan signal i drugim zemljama Zapadnog Balkana, posebno Sjevernoj Makedoniji i Albaniji.

"To je važno za stabilnost, integracija Zapadnog Balkana je u interesu EU, zemalja u regionu, svih nas", poručila je Brnabić.

Komentarišući posljednji Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama, premijerka je kazala da je prepoznat napredak naše zemlje u svim oblastima.

Poslije više godina Srbija ima tako pozitivan Izvještaj i preporuku Evropske komisije da se otvore dva klastera, ukazala je Brnabić i dodala da se sada radi sa svakom državom članicom individualno jer od njih zavisi da li će na Međuvladinoj konferenciji biti otvorena ta dva klastera.

Brnabić ističe da Srbija nastavlja sa reformama i to ne samo zbog evrointegracija, već i zbog napretka cijelog društva u Srbiji.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana