Брнабић: Стојим иза сваке бројке и свега што је држава радила

Танјуг
Брнабић: Стојим иза сваке бројке и свега што је држава радила

БЕОГРАД - Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да стоји иза сваке бројке и свега што је држава урадила у борби против вируса.

Поводом примједби да у посљедњих мјесец дана нису објављивани реални подаци о броју заражених и преминулих, те наводне разлике између базе података и података које је износио Кризни штаб, Брнабић је одговорила да стоји иза сваке бројке, да је држава поштено информисала јавност, а да ће свакако ревидирати бројеве, као што раде и остале земље.

"Ми можемо да се играмо те оптужбе и игре са бројевима, али не видим чему то. Свака земља ради ревизију бројева, урадићемо и ми. Да смо желели нешто да кријемо не би правили конфренције у 15 часова. Стојим иза свих бројева", закључила је Брнабић.

У базу се, каже, уносе подаци индивидуално, из свих центара, статистику немамо, а свакако ће то бити стандард у будућности.

На опаску да је у једном периоду реферисан један преминули од короне данима, а сада имамо овакве бројке о жртвама, Брнабић је рекла да се није могло ни очекивати 12 преминулих, као сада, у вријеме када је свега 14 људи укупно било на респираторима, за разлику од бројки данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана